Színek rosszkedv esetére

Nyomtatás

 

Amikor a Napot már jó ideje nem láttuk, és az eső is esik és hideg is van és elfáradtunk az év végére, akkor jön a rosszkedv. Vagy jöhet a tudatosság és a segítő színek. Amikor a Nap energiájából nem tudunk töltekezni, valami más módon kell a fényt és a színt kicsit behozni a hétköznapjainkba. Ehhez szedtem össze néhány színes tippet.

A két legfontosabb szín, ami segít felvidítani sötétebb napjainkat a sárga és a narancs, tehát a meleg tónusú és világos színek.

A sárga az intellektus, életöröm, humor, jókedv, boldogság színe. A narancs pedig igazi belső örömé, a mélyről jövő életkedvé és mint ilyen igazi erős stresszoldó! A sárga mellett vöröset tartalmaz, emiatt nem csak az intellektusunkra, de a testünkre is hatással van, így éri el aktivizáló hatását is. Nagyon erőteljes revitalizáló szín, ezért inkább kisebb felületeken ajánlott, de éltető kisugárzása miatt elengedhetetlen a téli hónapokban.

A sárga és narancs színekhez kapcsolható a nevetés, a tánc, a közösségben együtt végzett tevékenységek, minden amiben egymásra hangolódunk. Miért ne keresnénk ki a kedvenc számunkat a és táncolnánk rá egyet otthon csak úgy? :) Vagy néznék meg a kedvenc vígjátékunkat egyik este? De a rohanásban megállva megihatunk egy finom narancsos gyümölcsteát vagy akár forraltborozhatunk egyet a barátokkal, családtagokkal.

A közvetlen környezetünket is sok aprósággal felderíthetjük. Zárt térben lámpákkal, gyertyákkal is segíthetjük pótolni a világos órák hiányát. Igen, ez kézenfekvő, de alkalmazzuk is?

Egy narancsszínű hangulatvilágítás, egy tál narancs, sárga és narancs színű gyertyák, egy narancsos illóolaj párologtatása, egy illatmécses, egy csokor narancs színű virág a térben, néhány narancsos árnyalatú díszpárna, ezek az ünnepies télies hangulatunkhoz is nagyon illenek és mind mind melegséget árasztanak és jókedvet ébresztenek bennünk.

Érdemes belsőleg is hadat üzenni a rosszkedvnek és az illatokon felül a táplálkozásunkon keresztül is bevinni a narancsot. Ehhez fogyasszunk sárgarépát, sütőtököt, narancsot, körtét, ezeknek épp idényük is van. Gondoljunk az őszi erdő színeire. A természet is sárgás narancsvörös és barnás színekkel vesz körül bennünket és narancs színű táplálékokat ajánl fel nekünk a tél előtti feltöltekezéshez.

Éljünk velük! :)

További szép színes napokat kívánok!