Reiki

Nyomtatás

Mi a Reiki?


A Reiki egy japán összetett szó, jelentése univerzális életenergia ("Rei": univerzális, isteni, egyetemes és "Ki": életerő energia, amely megegyezik a Kínában használatos Chi-vel).

A Reiki eredete Tibetbe vezethető vissza, és egy japán szerzetes, dr. Usui Mikao fedezte fel újra a XX. században.


A Reiki egy természetes kézrátételes módszer, amely több életerő-energia felvételét teszi lehetővé. A Reiki felfrissíti az ember életerejét, egyensúlyba hozza a test energiáit.
Testünk energiafelvételéhez több forrás áll rendelkezésre. Energiához jutunk egyrészt a táplálékunkon keresztül, másrészt a Nap energiája által, harmadrészt pedig az energiatestünkön (auránkon) át. A Reiki kezelés az utóbbihoz kapcsolódik, melynek során a
kezelő személy csatornaként működik, akinek kezein keresztül az energia összpontosul és a kezelt személy testébe áramlik.


A Reiki hatása:


A Reiki minden egyes emberre másként hat, és hatását mindig ott fejti ki, ahol a befogadónak a leginkább szüksége van rá. Vannak azonban olyan közös hatások is, amelyeket mindenki megtapasztal. A Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és átfogóan regenerálja és harmonizálja az energiatestünket.

 

A Reiki kezelés:


A kezelést minden esetben az alany kéri, amikor úgy érzi, szüksége van rá.

 

A kezelés ruhában, professzionális masszázságyon fekve történik ellazító zene mellett, nálam választható Aura-Soma gyógynövény esszenciával kiegészítve.
A kezelés során a Reikit közvetítő személy kezeit többféle pozícióban használja a testre vagy a test fölé helyezve. Ez idő alatt a kezelt személy csak pihen és befogadja az energiát.


Időtartama körülbelül egy óra, de lehet ennél kevesebb vagy több a befogadó állapotától függően.

A Reiki kezelést követően 12 órán át – amíg a kapott energia be nem épül a saját energia rendszerünkbe - nem javasolt zuhanyozni, fürdeni vagy mosogatni.FONTOS: A Reikivel nem diagnosztizálunk, panasz esetén minden esetben orvoshoz kell fordulni. A Reiki az orvos által előírt kezelések mellett kiegészítésként alkalmazható, hatékonyan támogathat minden orvosi, pszichoterápiás vagy természetgyógyászati kezelést, illetve a megelőzésben játszik fontos szerepet.

 

A rendszeresen ismételt Reiki kezelés tehát:

        nagymértékben csökkenti a feszültséget,

        segíti öngyógyító folyamatainkat,

        oldja az energia blokkokat,

        méregtelenít,

        gyógyító életenergiát – vitális erőt ad.


Szeretettel várlak!